De 4 Kroonjuwelen

In mijn dagelijkse trainings- en coachingspraktijk vertellen deelnemers en coachees vaak dat zij door de omstandigheden waarin zij verkeren, stress ervaren. In de professionele sfeer is het de hoge werkdruk, deadlines, e-mails die beantwoord moeten worden, de urenverantwoording, het afwikkelen van dossiers, het beantwoorden van een offerte of RFP die af moet, omzetdoelstellingen die gehaald moeten worden, etc. die zorgen voor spanningen.

De onzekerheid van de hoge werkloosheid, de verantwoordelijkheden zoals een hypotheek, opgroeiende-, studerende, sportende kinderen zorgen er bovendien vaak voor dat ze leven in een “gouden kooi” waar ze niet uit kunnen ontsnappen. Werk hebben en houden is tegenwoordig immers niet meer vanzelfsprekend en “het is nu eenmaal niet eenvoudig om een andere “goede” baan te vinden in deze tijd!”.

In de privésfeer zijn het de vele ‘verplichtingen’:

Nu heb ik nergens problemen mee, integendeel zou ik haast willen zeggen… Ik gun iedereen zijn geluk, plezier, vermaak etc.

Ik hoor alleen vaak dat het rijtje eindeloos doorgaat en dat de hoeveelheid van zaken als een molensteen om de nek hangt van veel mensen…
Het is vooral het moeten, het opgejaagde gevoel, het nooit klaar zijn, het nooit even kunnen ontspannen, de “ratrace”, de voortdurende agenda met “to do”-lijstjes en het gevoel dat ze energie aan het investeren zijn in een bodemloze put dat, uiteindelijk maakt dat ze om hulp vragen.

Ze zeggen dan vaak “Ik heb het gevoel dat ik op een rotonde en blijf rondrijden”, “ik weet niet welke afslag ik moet nemen” of “ik heb al zoveel geprobeerd maar niets werkt”, “ik word er zo moe van”. Deze “vicieuze cirkel” want zo voelt het, is voor velen lastig te doorbreken.

Wat opvalt is dat er in hun leven een gevoel van véél moeten heerst. Wanneer ik vraag of er ook “voldoende tijd is om te doen wat ze in hun hart het liefste zouden willen doen?”, dan is het antwoord meestal: daar is te weinig, soms, zelden, nooit tijd voor of woorden van gelijke strekking.

Steeds vaker ontmoet ik mensen die zeggen het gevoel te hebben tegen een “burn-out” aan te lopen of sterk de behoefte voelen om een stevige koers uit te zetten naar een bestemming die hen vervult.  Jong en oud hebben het om diverse redenen nodig eens een keer schoon schip te maken, alles weer op een rij te krijgen, de grote vragen te beantwoorden: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Wat wil ik nog leren? Hoe ga ik dat doen? Hoe ga ik mijn doelen realiseren?

In dit e-book behandel ik de wat mij betreft de belangrijkste bouwstenen die het fundament leggen om met die grote vragen aan de slag te gaan, het stelt je weer in staat om de volledige regie terug te nemen in jouw leven, het helpt je om jouw systeem “te rebooten”, “te resetten” en vanaf de grond een stevig fundament op te bouwen om jouw authentieke zelf te gaan manifesteren en in lijn met jouw persoonlijke Missie en idealen aan de slag te gaan met de veranderingen die nodig zijn om met Passie in het leven te gaan staan, Geluk te ervaren en Persoonlijk Succes te bereiken wat jij daar ook onder verstaat.

Beantwoord de navolgende vragen om erachter te komen of dit e-book voor jou geschikt en de moeite waard is om te lezen:

Benefit voordeel vinkje TRS groen transparantBen jij je bewust van de invloed die gebeurtenissen in jouw dagelijks leven hebben op jouw denken, gevoelens, emoties en gedrag?

Benefit voordeel vinkje TRS groen transparantHeb jij de totale regie over jouw keuzes, gedachten, gevoelens en gedragingen?

Benefit voordeel vinkje TRS groen transparantAls jij onder grote druk staat ben je dan in staat om zowel mentaal als ook emotioneel veerkrachtig te zijn?

Ben jij je bewust van het feit dat wat jij in de wereld ziet en ervaart slechts een representatie is van jouw denken, jouw interne gevoelsleven, jouw overtuigingen en persoonlijke waarden

Benefit voordeel vinkje TRS groen transparantKen jij je eigen kernwaarden en diepere drijfveren?

Benefit voordeel vinkje TRS groen transparantHeb jij enig idee wat jouw missie in dit leven is?

Wanneer je tenminste één van de bovenstaande vragen met Nee hebt beantwoord dan kan het lezen van- en werken met dit e-book daar een antwoord op geven!

Meer weten?

Dit e-book gaat vooral in op wat voor mij DE 4 belangrijkste “Bouwstenen” van Communicatie & Bewustwording zijn die elk mens tot zijn beschikking heeft maar die de meesten van ons zijn vergeten.

De belangrijkste bouwstenen, noem ik graag “Kroonjuwelen” omdat zij gezamenlijk -wanneer goed begrepen-, de potentie in zich dragen om een enorme verandering in jouw bewustzijn teweeg te brengen en je daarbij weer volledig in contact kunnen brengen met Je-Zelf.

Ik ben mijn hele leven geïnteresseerd geweest in persoonlijke ontwikkeling. Ik heb in mijn leven veel trainingen gevolgd, bij even zovele trainers, autoriteiten en experts op vlak van Communicatie & Bewustwording. Ik heb me door deze leraren en gidsen laten inspireren en in die traditie hoop ik ook jou met dit e-book te inspireren.

Ik heb een groot aantal boeken gelezen, honderden video’s bekeken, geluidsfragmenten beluisterd, oude bronnen geraadpleegd en bestudeerd, maar vooral alles bij voortduring in mijn eigen leven in de praktijk toegepast en getoetst.
Wat in dat experiment werkte ben ik gaan leven en heb ik geïnternaliseerd, wat voor mij niet of nauwelijks werkte heb ik naast me neergelegd.

Ik ga jou in dit e-book kennis laten nemen van de werkende bestanddelen van een aantal bouwstenen, die ik omgedoopt heb tot
de 4 Kroonjuwelen.  Het is aan jou om te beoordelen wat jij met die bouwstenen in jouw leven kunt doen.

Eén van mijn favoriete credo’s is altijd geweest:

“Geloof niets, neem niets zomaar aan van een ander! Blijf wél altijd kinderlijk nieuwsgierig, openstaan voor andermans percepties, inzichten, wijsheden, ervaringen, methodieken. Bestudeer, onderzoek, experimenteer, controleer zelf of iets klopt en werkt, evalueer en als het voor jou kan werken pas het dan toe!”

In dit e-book tref je dus delen van mijn verzameling van wijsheden en inzichten aan die gebaseerd zijn op zowel zeer oude maar ook hedendaagse bronnen.

Ik weet dat de inzichten, die je door het lezen van dit e-book grote impact kunnen hebben en – in positieve zin-, van onschatbare waarde voor jou kunnen zijn.

Als je besluit om het aan te schaffen, dan raad ik je met klem aan het e-book rustig te lezen en af en toe zelfs “weg te leggen”.
Het is namelijk géén leesboek, het is eerder een WERKBOEK, dat je uitnodigt om e.e.a. in de
praktijk te toetsen.
De bouwstenen nodigen je uit om op ontdekkingsreis te gaan om tot een beter inzicht te komen in Je-zelf.

Voor mij en vele anderen hebben deze bouwstenen een basis gelegd
voor een leven vol passie, geluk, wijsheid, liefde en persoonlijk succes!

Tot slot, door zelf mensen te trainen en te coachen is mijn eigen persoonlijke ontwikkeling in de afgelopen 10 jaar in een extra stroomversnelling geraakt. Ik voel mij elke dag weer een zeer gezegend en bevoorrecht mens dat ik op deze manier van betekenis kan en mag zijn.
En niet op de laatste plaats, ben ik dankbaar voor de vele bijzondere ontmoetingen en de waardevolle inzichten die ik tijdens die ontmoetingen heb mogen ontvangen.

Heb ik jou nieuwsgierig gemaakt, is er iets wat op een positieve manier in jou resoneert wanneer je deze tekst leest, bestel dan het boek en wie weet, volg je een keer een webinar of ontmoeten wij elkaar tijdens een bijeenkomst in Real Life?

Ik wens je hoe dan ook, een leven vol passie, geluk, wijsheid, liefde en persoonlijk succes toe!